Corona Maatregelen

Veilig op skivakantie met Pirres Club

Wil je zekerheid en kan je veilig op skivakantie? Bij Pirres Club – Cool Travel is dit mogelijk.

Deze Corona periode vraagt om een bijzondere opvolging en service naar onze klanten.

Dankzij de persoonlijke aanpak van Pirres Club en een aangepaste hotelservice kan je met een goed gevoel op skivakantie vertrekken. In de hotels en skigebieden worden maatregelen genomen zodat je van een zorgeloze vakantie kan genieten.

Bij eventuele problemen omwille van een nieuwe Lockdown zorgen we steeds voor een klantgerichte oplossing.

Je kan dus met een gerust hart boeken en uitkijken naar een vakantie zonder zorgen!

De skigebieden en hotels waar we mee samen werken zijn Corona vrij gebleven in het verleden. Onze hoofdbestemming Zauchensee is hier in het voordeel omwille van zijn kleinschaligheid, gunstige ligging en bijzondere service.

De hotels en skigebieden zorgen voor een duidelijke info en communicatie en wij brengen je hiervan onmiddellijk op de hoogte.

                     

Met Pirres Club – Cool Travel op skivakantie:

          -          Hotels aan de skiliften gelegen.

          -          Sneeuwzekere skigebieden

          -          Hotel inclusief skipas

          -          Ervaren Vlaamstalige skileraars en begeleiding.

          -          Kindvriendelijke hotels met zwembad, wellness en kinderbegeleiding.

Corona maatregelen.

Bij Cool Travel – Pirres Club kan je met een gerust hart je skireis boeken.

Indien Cool Travel – Pirres Club jouw skivakantie moet annuleren wegens Covid-19, krijg je de reeds betaalde reissom integraal terug.

Indien je zelf beslist om je skivakantie niet te laten doorgaan, gelden evident de normale annuleringsvoorwaarden. 

Om onze klanten de mogelijkheid te geven, zich ook persoonlijk in te kunnen dekken tegen Covid-19, bieden wij onze uitgebreide verzekering bijstand & annulatie nu ook inclusief dekking in kader van Covid-19 aan.

Prijs: 64 € p/p.

Vragen en antwoorden ivm Covid-19 voor jou op een rijtje. 

 Voor vertrek

1.Wat bij een “code rood” voor de vakantiebestemming of een plaatselijke Lockdown?

Er volgt een volledige terugbetaling van de reeds gestorte bedragen.               

 

2.Wat bij “code oranje” op vakantiebestemming? 

Reizen naar die regio’s of landen is toegestaan. Beslis je zelf om uw reis te annuleren, gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

 

3. Wat bij “code oranje” of “code rood” in je eigen regio?

Je regio verlaten is toegestaan. Het kan dat er bepaalde vereisten zijn om te mogen reizen, b.v. een bewijs voorleggen van een negatieve covid-19-test. Beslis je zelf om uw reis te annuleren, gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Hierbij kan je geen beroep doen op een verzekering. Indien het land van bestemming (bv Oostenrijk) een reisverbod oplegt voor België dan volgt er een volledige terugbetaling.

4. Wat indien je zelf of één van je medereizigers besmet geraakt voor vertrek?

Wanneer de reiziger genoodzaakt is om de reis te annuleren omwille van een eigen besmetting of besmetting in zijn of haar nabije omgeving, zullen de algemene annulatievoorwaarden gelden. Desgevallend zal de reiziger beroep moeten doen op bovenvermelde verzekering. Deze beschouwd Covid-19 als een ziekte. Er zal dus tussenkomst zijn vanwege de annulatieverzekering. De annulatie geldt voor alle geboekte klanten op dezelfde reisbevestiging die ook de verzekeringspolis genomen hebben.

Let op: bij gebrek aan verzekering zal de reiziger geen aanspraak kunnen maken op een terugbetaling van de reeds gestorte bedragen. 


We raden dus elke klant sterk aan om de Axa Ski Assistance verzekering af te sluiten (als je geen privé verzekering hebt die dit ook dekt), want deze komt tussen als jezelf of iemand van je reisgezelschap (die ook verzekerd is) besmet geraakt met Covid-19 voor of tijdens de reis.

Tijdens de skireis

 5.Wat bij wijziging naar “code rood” of Lockdown tijdens je skireis op vakantielocatie?

In dit geval zal je ter plaatse onmiddellijk verwittigd worden en dienen de maatregelen gevolgd te worden van de plaatselijke regio. Je dient desgevallend binnen de opgelegde periode met je eigen vervoer terug naar huis te keren indien dit toegelaten wordt door de plaatselijke overheid.

6. Wat indien je zelf besmet geraakt of één van je medereizigers tijdens je skireis?

Wanneer de reiziger zelf besmet geraakt of één van de medereizigers tijdens de skireis, zullen de algemene voorwaarden gelden. Desgevallend zal de reiziger beroep moeten doen op de verzekering en kan er – bij gebrek aan verzekering - geen aanspraak worden gemaakt op een terugbetaling van de reeds gestorte bedragen.

De Axa Ski Assistance verzekering beschouwd Covid-19 als een ziekte. Test een persoon positief op Covid-19 tijdens hun reis komen we nu ook tussen voor:

- Medische kosten (incl. COVID-test)

- Noodzakelijke repatriëring

- Verlenging van verblijf in geval van persoonlijke quarantaine (tot max. €75 p.p. per nacht voor 10 nachten of bij 14 nachten aan max. € 750,00 p.p.)

- Geldig voor het gezin op dezelfde reisbevestiging
 

7. Wat als je in quarantaine moet tijdens je skireis?

Je bent zelf besmet of één van je medereiziger is besmet? Wanneer de reiziger zelf of één van je medereizigers besmet geraakt en daardoor in quarantaine moet, zal de reiziger beroep moeten doen op de verzekering en kan er – bij gebrek aan verzekering - geen aanspraak worden gemaakt op een terugbetaling van de reeds gestorte bedragen of gemaakte kosten. Onze verzekering komt tussen in de verlenging van het verblijf in geval van persoonlijke quarantaine (tot max. €75 p.p. per nacht voor 10 nachten of bij 14 nachten aan max. € 750,00 p.p.)

We raden dus elke klant sterk aan om een verzekering af te sluiten (als je geen privé verzekering hebt die dit ook dekt), want deze verzekering komt tussen als jezelf of iemand van je reisgezelschap (die ook verzekerd is) besmet geraakt met Covid-19 voor of tijdens de reis. Dit is mee opgenomen in de bestaande verzekeringspolis en de prijs blijft voor jou hetzelfde.

 

Vervoer met bus of vliegtuig.

Voor deelnemers die de reis met bus of vliegtuig ondernemen is het verplicht om een Verzekering af te sluiten.

Info over reisadvies en de verschillende kleurcodes:

• Raadpleeg het actuele reisadvies van je vakantiebestemming:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

• Raadpleeg de kleurcodes van de landen:

https://diplomatie.belgium.be/nl

• Raadpleeg de uitleg over de betekenis van de verschillende kleurcodes:

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

We kijken er alvast naar uit jou te mogen begroeten op een van onze fantastische skivakanties.

Welke maatregelen van toepassing zijn betreffende busvervoer, vluchten, verblijf, skiliften enz, is momenteel nog niet geweten. Na reservatie of boeking houden we je hierover verder op de hoogte.