Winters Lapland

Time out 5-daagse short break - Husky en sneeuwscootersafari met overnachtingen

Comfortabele accommodatie en goed Laps eten zijn de basiselementen van een succesvolle reis. De belangrijkste Lapse activiteiten (sneeuwscootersafari en huskysafari) zijn inbegrepen, de rest kan u zelf nog invullen! Deze korte trip is ook geschikt voor beginners.

Dag 1 - Aankomst
Aankomst in de luchthaven van Kittilä, transfer naar Hotel Harriniva in Muonio. Overnachting in gezellige dubbele kamers met douche/WC. Diner in het hotel restaurant.

Dag 2 - Husky safari
Ontbijt in het hotel. De ochtend is vrij om zelf de omgeving te verkennen. In de namiddag maakt u kennis met de husky´s. De gids geeft uitleg over de hondenboerderij met wel 400 honden! Na rij- en veiligheidsinstructies start de 2 uur durende husky safari (2 personen per slede, ongeveer 17 kilometer). Terugkeer naar het hotel.  Sauna, diner en overnachting in Harriniva.

Dag 3 - Vrije dag
Ontbijt in het restaurant. Deze dag is vrij. U kan gaan skiën, een sneeuwschoenentocht ondernemen of een ander programma op voorhand bijboeken of aan de receptie (wildernis kookles, avond safari met rendieren om het Noorderlicht te zien,...). Sauna, diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 - Sneeuwscooter safari
Ontbijt in het restaurant. ´s Ochtends vrije tijd om op eigen houtje te gaan skiën of een andere activiteit bij te boeken. ‘s Middags ontmoet u de gids die u rij- en veiligheidsinstructies geeft voor de sneeuwscooter. De safari over bevroren meren en door besneeuwde bossen, toont u het prachtige gebied op zijn best. U rijdt ongeveer 30 kilometer, met 2 personen per scooter.  Na deze actieve dag wacht er een heerlijke sauna op u! Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 - Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Vertrekdata: Elke zondag, maandag en dinsdag van 6/1-21/4/19

Prijs per persoon in dubbele kamer:
6/1-23/3/19: € 720 
24/3-21/4/19: € 695
Single toeslag: € 235
Korting 3de volw. op de kamer: € 60

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä, 4 overnachtingen in dubbele kamer in Hotel Harriniva, Hotel Jeris of Torasieppi in half pension, dagelijks gebruik van hotelsauna tussen 17u en 19u (apart voor mannen en vrouwen). Sneeuwscootersafari (30km, 2 personen per scooter), husky safari (17km, 2 personen per team), thermische kledij. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid voor max € 800. Een geldig rijbewijs is noodzakelijk voor het rijden met de sneeuwscooter.